18.09.2024 11:26

Povodně - informace pro JSDH, které se chtějí zapojit do pomoci

Vážení velitelé jednotek,

z důvodu koordinace pomoci postiženým krajům a minimalizace případných problémů s „živelným“ výjezdem JPO se stanovují níže uvedená pravidla:

 

- v případě nabídky poskytnutí humanitární pomoci postiženým krajům (OLK, MSK), bude HZS JHM tuto činnost koordinovat a případně i poskytne techniku na přepravu. Nabídky prosíme zasílat na mail jhm.krizovy.stab@hzscr.cz. Po odsouhlasení této pomoci a domluvě na přepravu bude konkrétní JPO a technika přiřazena k zásahu. Pokud humanitární pomoc nepůjde přes krizový štáb HZS Jihomoravského kraje, tak pro JPO nebude událost založena,

- požadavky na pomoc v podobě sil a prostředků koordinuje krizový štáb HZS GŘ. HZS Jihomoravského kraje nabídlo maximální pomoc do postižených krajů a v případě akceptace této nabídky budou dle požadavku osloveny JPO s vhodným vybavením a případně výcvikem, včetně jejich možností nasazení. 

- v případě nabídky na poskytnutí sil a prostředků do postižených obcí za účelem odstranění následků povodní ze strany velitelů či zřizovatele JPO NEBUDOU tyto výjezdy akceptovány a nebude požadavek  na KOIPIS evidován  v podobě „mimořádné události“ ani jako „ostatní činnost“. Vyslání této jednotky je plně v kompetenci a odpovědnosti zřizovatele jednotky. Přes krajské operační středisko se pouze odhlásí technika z výjezdu. HZS JHM i přes to nedoporučuje jít touto cestou. Po zkušenostech z mnoha obdobných rozsáhlých mimořádných události je tato aktivita mnohdy kontraproduktivní. 

 

               s pozdravem

 

mjr. Ing. Petr Macák

vedoucí pracoviště IZS a služeb

 

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje

Územní odbor Znojmo

 

—————

Zpět


Kontakt

Starosta OSH - Kondler Václav

nám. Armády 8
Znojmo, 669 02

Úřední hodiny:
St: 8 - 17 (Kondler)
St: 10 - 15 (Ing. Říhová)


Tel.: 515 222 339

Konzultace mimo
pracovní dobu:
739 031 813

Číslo účtu:
2238741/0100

IČO: 49440365